Tidigare publikationer

Allt för dig är Josefins debut som spänningsromanförfattare. Romanen beskrivs som en spännande bladvändare om utsatthet och hämnd. Malin bor på det vackra Visingsö tillsammans med sin man och sina två barn. Härifrån driver hon en populär inredningsblogg, men vad bara ett fåtal känner till är att Malin är hotad till livet av en föredetta pojkvän. Och han har inte gett upp. Bakom den till synes perfekta ytan på bloggen pågår en kamp på liv och död.

Lättläst

Allt jag önskar är berättelsen om thailändska Kiat. Hon lever lyckligt tillsammans med Johan i Sverige, men hur länge måste hon vara utan sin dotter?

En perfekt julafton är boken om Najib. Han firar sin första jul i Sverige tillsammans med sin extrafamilj. Alla har köpt presenter, men det Najib önskar sig mest är att få kontakt med sin familj. Går det att fixa?

Jag är inte dum
Ahmed är ny i Sverige. Han tycker det är svårt. Sverige är inte likt något annat, svenska är nästan omöjligt att lära sig. Allt känns tungt. Till dess han förstår vem han är – han är Ahmed. Och han är inte dum!

Bild en perfekt julafton   9789187395741

Ungdom

Hjärtat power offHjartatPowerOff
Sofies pappa är död, Sofies mamma arbetar sig bort från sorgen, Sofie själv tappar bort sig själv i en värld av skolk, droger och langning. Plötsligt är hon vilse i mörkaste mörker. Full av undran: vem är jag, vem vill jag vara?

Hatar att älskaHatarAttAlska
“Hatar att älska” är en bok
… om vanliga problem, men som man tror sig vara ensam om.
… om hur andra bryr sig, men att man ändå kan känna sig övergiven.
… om att bryta sig loss, men också att stärka banden.

Fortbildning

Vuxenutbildning – Allt du behöver veta för att undervisa vuxna

Boken utgår från författarens samlade erfarenheter och aktuell skolforskning. Den tar upp ämnen som distansundervisning, språket i alla ämnen och hur man sätter konkreta lärandemål och innehåller praktiska exempel.

Varje kapitel avslutas med reflektionsfrågor att diskutera med kollegorna. Ett steg på vägen som författaren hoppas ska stimulera vuxlärarnas arbete och ge förutsättningar för utveckling av vuxenutbildningen.

Du hittar också texter av Josefin Schygge i Fördel läs.

I “Svenska såklart!” finns det texter av Josefin Schygge i C-boken och D-boken.