Anlita Josefin

Jag tar uppdrag som föreläsare, redaktör, lektör och skribent.

Författarbesök

Jag älskar att prata om böcker och skrivande. Det är bland det roligaste jag vet, nästefter att skriva. Den föreläsning som jag kör mest just nu handlar om bakgrunden till “Allt för dig” och “Närsök”, om vilka val jag har gjort som författare för att få berättelsen att bli en kommersiell bladvändare med goda litterära kvaliteter. Jag vill beröra och skapa eftertanke och engagemang. Här får kvinnorna bakom mina berättelser ta stor plats. Det är alltid en ära att få dela deras berättelser.

Redaktör

Text gör mig lycklig. Precis som utveckling och utbildning gör. Därför har jag frilansat som redaktör för fortbildningslitteratur sedan ett par år. Här har jag mött alltifrån riktigt vässade skribenter till lärare som framförallt skördar framgångar i klassrummet men som har svårare att få ner det på papper. Det är just vidden mellan uppdrag som jag tycker är spännande. Sedan har text i allmänhet förstås alltid kittlat mig. Ända sedan jag var liten har text fått tid och rum att försvinna och nya världar att öppna sig. 

När jag arbetar med text gör jag det utifrån: språk, innehåll och struktur. Jag lyssnar på vad du vill berätta och hjälper dig att nå ut med ditt budskap på allra bästa sätt. 

Funderar du på att ta hjälp med redaktörsuppdrag? Hör av dig – så pratar vi mer!

Lektör / Skrivcoach

Alla kan tycka om text, men alla kan inte ställa rätt frågor till text. Med andra ord – alla ser inte textens inneboende potential. Min erfarenhet från olika textsammanhang – inte minst som författare själv – är att rätt frågor kan förändra allt. Som lektör arbetar jag därför inte med det traditionella lektörsomdömet utan med att ställa de frågor som hjälper dig att skriva en riktigt bra text. Det blir ett samtal mellan dig och mig – antingen i tal eller skrift – där vi hittar fram till vad du verkligen vill säga och hur just du gör det på bästa sätt.

  

Skribent 

Jag skriver alla typer av texter, men allra mest brinner mitt hjärta för tillgänglighet. Någon annan kanske kallar det lättläst. Jag skriver lättläst och jag bearbetar lättläst.

Så här arbetar jag när jag bearbetar text: 

  • Skapar en logisk struktur
  • Ser till att orden är vanliga och enkla
  • Ser till att texten har en välanpassad längd
  • Ser till att meningarna är enkla
  • Ser till att det finns en träffsäkerhet i tilltalet

Har du inte fått svar på alla dina frågor? Mejla mig!
josefin snabel-a schygge.se