Startsida

jSchygge3s   

Josefin Schygge är författaren som gestaltar människor under vanliga men ändå tuffa levnadsförhållanden. Hennes språk är fartfyllt och flytande. Dialogen träffsäker. Hon skriver för att få dig att känna – från hennes berättelser går ingen oberörd.

Hittills är Josefin publicerad med “Hatar att älska” (2009) och “Hjärtat power off” (2011) vid Författarhuset. “Jag är inte dum” (2014) och “En Perfekt julafton” (2016) vid Vilja Förlag.

 

Bild en perfekt julafton

“En perfekt julafton” är boken om Najib. Han firar sin första jul i Sverige tillsammans med sin extrafamilj. Alla har köpt presenter, men det Najib önskar sig mest är att få kontakt med sin familj. Går det att fixa? Svaret får du i boken.

9789187395741

Jag är inte dum
Ahmed är ny i Sverige. Han tycker det är svårt. Sverige är inte likt något annat, svenska är nästan omöjligt att lära sig. Allt känns tungt. Till dess han förstår vem han är – han är Ahmed. Och han är inte dum!

En lättläst bok.

 

Hjärtat power offHjartatPowerOff
Sofies pappa är död, Sofies mamma arbetar sig bort från sorgen, Sofie själv tappar bort sig själv i en värld av skolk, droger och langning. Plötsligt är hon vilse i mörkaste mörker. Full av undran: vem är jag, vem vill jag vara?

 

 

Hatar att älskaHatarAttAlska
“Hatar att älska” är en bok
… om vanliga problem, men som man tror sig vara ensam om.
… om hur andra bryr sig, men att man ändå kan känna sig övergiven.
… om att bryta sig loss, men också att stärka banden.